.
.

26.07.2009

CABRAL 400 MG 24 DRAJE

CABRAL 400 MG 24 DRAJE

İlaç Formülü

Feniramidol HCl 400 mg

İlacın Endikasyonları - Kullanılması Gereken Durumlar

Analjezik ve miyorelaksan etkilidir. Bel ağrıları, lumbago, siyatik, disk rahatsızlıkları, medikomekanik veya siropratik, örneğin su altı masajları gibi diğer tedavileri destekleyici olarak kullanılır. Kaslardaki gerginlikleri giderir, ağrıyı geçirir ve kramp halindeki iskelet kasının fonksiyonunu sağlar.

İlacın Kontrendikasyonları - Kullanılmaması Gereken Durumlar

Feniramidole karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar

Antikoagülanlarla birlikte alındığında kanama, oral antidiyabetiklerle karbonhidrat metabolizmasında değişiklik, antikonvülziflerle göz titremesi, görme bozuklukları, koordine olmayan hareketler ortaya çıkarsa ilacın kesilmeli ve gereken tedbirler alınmalıdır.

İlacın Yan Etkileri

Bazı duyarlı hastalarda midede dolgunluk veya bulantı, dilde yanma duyusu veya deri eksentemi yapabilir, fakat çabuk geçicidir. Uyuşukluk, kaşıntı ve deri döküntüleri görülebilir. Eğer hipersentivite veya deri döküntüleri oluşursa ilaç verilmesi durdurulur.

İlacın Etkileşimleri

Kumarin türevleri (antikoagülanlar), tolbutamid, oral antidiyabetik ve difenilhidantoinle tedavi gören hastalarda, bu ilaçların etkilerini artıracağından dikkatle kullanılmalıdır.

İlacın Kullanılışı ve Dozu

Günde 3 kez 1-2 draje, yemeklerden sonra çiğnenmeden yutulur.



0 yorum: