.
.

4.06.2009

ACNELYSE Krem

Etken Madde(ler):

Retinoik asit 0.1 %

Piyasa Şekilleri:

20 g'lık tüplerde.

Kullanım Şekli:

Parmak ucuyla alınan bir miktar krem günde bir defa ve tercihen geceleri tedavisi gereken bölgeye sürülür. Tedaviye ortalama 6 hafta devam edilmelidir.

Endikasyonları:

Komedon, papül ve püstüllerle birlikte görülen akne vulgaris te endikedir.

Kontrendikasyonları:

Duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

Duyarlılık ve kimyasal irritasyon oluşursa tedavi kesilmelidir. Tedavi sırasında hastanın güneş ışığı görmesi en aza indirilmelidir. Güneş yanığı olan hastalar tamamen iyileşinceye kadar retinoik asit kullanılmamalıdır. Ultraviyole ışık ile temas önlenemiyorsa, güneş ışığını engelleyici ajanların kullanılması önerilmelidir. Gözlere, mukoz membranlara, burun kenarlarına ve ağıza değdirilmemelidir. Topikal kullanım, uygulama bölgesinde irritasyona bağlı lokal eriteme ve ciltte soyulmaya neden olabilir. Lokal irritasyon aynı şiddette devam ederse, hastalara, ilacı daha az sıklıkla kullanmaları veya geçici bir süre ara vermeleri veya tamamen bırakmaları önerilmelidir. Ekzematöz deri bölgelerinde irritasyona neden olduğu bildirildiğinden bu hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde ve süt verenlerde kesin gerekli olduğunda dikkatle verilmelidir.

Yan Etkileri:

Duyarlı kişilerde ciltte kızarıklık, ödem, vezikül veya kabuklaşma oluşturabilir. Nadiren hipo veya hiperpigmentasyona neden olabilir. Bu yan etkiler ilacın kesilmesiyle ortadan kaybolur.

İlaç Etkileşimleri:

Antiseptik sabun ve diğer cilt temizleyicileriyle birlikte kullanıldığında kuvvetli bir kurutucu etki ortaya çıkmaktadır. Kükürt, rezorsin ve salisilik asitle birlikte kullanıldığında dikkat edilmelidir.

0 yorum: